Pages

Isnin, 21 November 2011

:: FT ISLAND ::

My Favourite song Ft Island

Ft Island-Distance (japan)
Ft Island-Satisfaction (japan)
Ft Island-Even Your Tears
Ft Island-Heartache
Ft Island-Love Like Birds
Ft Island-Girls Don't Know
Ft Island-Bing Bing Bing
Ft Island-You'll Be My Heart
Ft Island- One World
Ft Island-Letting You Go
Ft Island-Marry Me
Ft Island-Tears Are Falling Down
Ft Island-Saranghae
Ft Island-Heaven
Ft Island-Love Love Love
Ft Island-I Hope
Ft Island-After Love
Ft Island-Missing You

banyak lagi malas aku nk taip tapi hari2 layan lagu ni..dah hampir semua lagu aku dah hafal dlm bahasa korea..huhuuuuu

Khamis, 25 Ogos 2011

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN

Yeah!!raya datang lagi..selamat hari raya pada semua yang kenal aku,yang tak kenal buat2 ar kenal aku ek...Esok dah start cuti hari ni last aku keje sampai minggu depan baru masuk opis..perghh! lame ye aku dapat rest2 badan aku..Aku nak minta maaf atas salah silap terkasar bahasa aku yang agak ganas ni..Semua manusia penah buat silap kan so hari raya masa untuk minta maaf..Tue je kot aku nak tulis dah tak de idea lagi la..Mood sekarang mahu tunggu raya sambil lovelovelove <--------- APAKAH NI??HAHAHAHAHAHAHAHA



Ahad, 21 Ogos 2011

....L.O.V.E....


                   LOVE MY BEST FRIEND

Selasa, 16 Ogos 2011

Edisi Bazar Ramadhan

Salam Ramadhan..Dah 17 hari aku berpose penuh okey! belum ponteng2 lagi Eh..Kali ni aku nak cite cikit pasal bazar ramahdan kat melaka ni..dah masuk 17 hari aku pose hanya 3 bazar je aku pergi,kat taman cempaka,peringgit dan bb a.k.a bukit beruang :))..Antara 3 bazar ni paling best bazar kat taman cempaka kot sebab aku suka roti john black peper..Peh!memang terangkat kalo makan punya ler pedas tapi sedap gile hohoho..Tapi yang pelik aku nampak asal banyak sangat orang-orang niaga ni jual nasi kukus dengan ayam goreng rempah..aku jalan depan ckit tngok nasi kukus, jalan lagi nasi kukus, lagi depan nasi kukus EH!korang ni dah xde idea nak niaga makanan lain ker..Agak ye tahun ni musim nasi kukus kot hakhakhak!Bazar peringgit ala lemah ye firtstime aku jejak kaki melangkah ke sana..aku rase orang yang berniaga xnak jual kot asal nampak awek2 cun (ni bukan aku) terus nak usha pastu pandang atas bawah ish! ni bulan pose la bro..aku nak je ckap bro lu mau jual ke mau mengorat kalo nak jual buat cara nak jual, kalo nak mengorat lu jngan usha kat sini gi tempat lain la..lagi satu bazar kat bb yang ni hari2 aku pergi, maklum lah dekat ngan rumah..bazar bb x best sgt aku slalu gi sebab nk beli air tauhu je :))..

                                            p/s: harap dapat bonus lebih cikit

Jumaat, 5 Ogos 2011

ALHAMDULILLAH..ALHAMDULILLAH..ALHAMDULILLAH

Alhamdulillah aku masih bernyawa

Alhamdulillah aku masih boleh berpuasa pada tahun ini

Alhamdulillah aku masih boleh mencari rezeki

Alhamdulillah aku masih bersama keluarga ku ya allah

Alhamdulillah aku masih boleh menunaikan solat

Alhamdulillah aku bersyukur kepadamu Ya Allah

Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah

Khamis, 7 Julai 2011

Senyum Tak bole kata apa-apa

Salam semua...
Akhir ye aku kmbali sni..nampak x tajuk di atas..nampak kn kalo tak nmpk msti orang tu buta @ tak pndai membaca..ok la aku ade bende nk kasi tahu ni..aku da tak bole nk snyum selame 1 tahun 6 bulan..lagi 1 tahun 6 bulan aku kasi tahu ok..tatatata

Rabu, 23 Mac 2011

Bersamamu Kucing

Helo semua

semalam xpnah2 aku tgk cite Bersamamu kat tv3 tu tbe2 pasal cite kucing memang pasti aku akan beriye2 dok dpn tv..ish ntah mcm mane bole terjebak bela kucing..dari sekor kucing skang dah 20 ekor kucing aku bela hahahaha mcam xcaye plak..tp kucing aku xdela dok dalam umah je mesti kucing nak bebas mcam manusia jugak kan..aku bela kucing biase2 je bkn yg import pnye..paling x bole blah kalo kat taman aku ade org wat kje kawen kucing2 aku msti sebuk2 nak join skali pastu wat lah muka kesian hehehehe..bela kucing bole hilang tension maen2 ngn kucing..aku memang anti orang yang suka2 sepak kucing,kalo ye pon xsuka xyala nak sepak binatang..bodo ye org nme je manusia xde otak agak ye..yg pnting I LOVE CAT!!

mini dgn kecik dah xdela lagi :-( 

Selasa, 22 Mac 2011

ALAMAK!!!

           pagi yang indah
    burung2 terbang ni awan yg cerah
  alamak! tibe2 mate aku t'pandang sebijik kate ni
        eh!ape dorang buat tu
     tak snonoh la pg2 dah buat aksi 18sx
   nsib baek umo aku dah msuk 18 tahun au
     kalau tak aku bgtau mak aku hahahaha
   kalau ye pun tengok tempat la bro
     Lu nak wat depan tempat keje wa
  igt wa suke kew tngok lu hari2 buat aksi2 melampau
     Ish!kalau dah gatal sngat gi kawen cepat2..
 yang pompun ni 1 hal ko nak keje buat cara gi keje
      adoi pening kepale aku tngok dorang la
   nak nynyi cikit lagu ni utk dorang

    Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
   Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

     Biar malu-malu
Biar segan-segan
    Kerna malu itu
Perisai orang beriman

     lalalalalalalala~ ~

Jumaat, 18 Februari 2011

BORING


               BENDA YG SAME DAN MEMBOSANKAN!!!!

Khamis, 17 Februari 2011

TAK PERLU!!

saya tak perlu igt org kecewe kan saya
saya tak perlu igt org bikin saya tnsion
saya tak perlu igt org yg smbong kat saya
saya tak perlu igt org pnah tipu saya
saya tak perlu igt org maen kan perasaan saya
saya tak perlu igt org wat saya sdeh
saya tak perlu igt org pnah myusahkan hidop saya
saya tak perlu semua itu!!!

TaPI

saya perlu igt org pnah bahagiakan saya
saya perlu igt org pnah wat saya tenang
saya perlu igt org pnah sygkan saya
saya perlu igt org pnah rindukan saya
saya perlu igt org ssh senang bersama saya
saya perlu igt org ikhlas berkawan ngan saya
saya tak kan lupe org pnah singgah dlm hati sy walaupun kdang2 hnyelah seketika.....

Ahad, 13 Februari 2011

SALAM MAULIDUR RASUL

Maulidur Rasul (dalam bahasa Arab bermaksud kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada Isnin ( Dari hadith riwayat Muslim, 8/25 ) 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah Subhanahu Wataala.
Setiap tahun pada hari itu, umat Islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad s.a.w dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya. Banyak kelebihan dan keistimewaan yang akan dikurniakan oleh Allah Subhanahu Wataala kepada mereka yang dapat mengadakan atau menghadiri majlis Maulidur Rasul.

gugle

p/s: esok cuti yahoooooo!!

14.2.2011

Ada ape dengan hari nie??

Valentine day ke errmmm tak yala nak sambut2 ni smua..

Hari ni hari-hari biase saja tak ade ape pon

Macam biase mulakan kerja dengan senyum manis,,,(^_^)

Khamis, 10 Februari 2011

awak tnggu saya yer.....

M : awk tnggu saya yer
N : Ye!sy mesti tnggu awk lah
M : awk janji eh, awk kne tnggu smpai sy blek
N : awk jgn risau okey..
M : Yela sy caye kat awk..
N : selagi dlm hati sy ade awk,slagi tu sy tnggu awk..
M : awk.....
N : Ye nape ni
M : sy syg kat awk,awk slalu wat sy happy je..sy bahagia dpt knl awk
N : sy pn syg kat awk jugak..sy nak tgk org yg sy syg sntiase tersenyum
M : ^__^

Selasa, 8 Februari 2011

Pertunangan Kakak....

Ooo sungguh indah pagi ni...

Akhirye ade gak mase tok aku update Blog sekian lame sepi..

Aku tlalu busy ngn knduri akak aku mau tunang..

Dgn mslah keje agak byk, maklumlah raye cine kn..

Pada 5.2.2011 b'langsung la 1 maljis p'tunangan kakak Zira N Reza..

Aku selaku ketua maljis t'pkse membuat bermacam2 keje HAHAHA!!!

Dan aku tpkse mengubah 11 dulang hantaran utk Die la..

Xadela cantik mane pon gubahan aku,agak simple2 je..

Ape2 pon Selamat Bertunang kakak aku yg sengal....
HEHEEEHEHEHEHHEE!!!


Hantaran pihak perempuan

Hantaran pihak lelaki


ni lah kakak saya

p/s : nak belajar gunting rambut pulak

Selasa, 1 Februari 2011

GONG XI FA CHAI

Gong Xi Fa Chai pd kaum2 cine n Rakyat Malaysia

cakap 1Malaysia smua perayaan ade kat Malaysia ni

bile raye cine msti ade buah limau,smua baju msti wrna merah

smua kdai kat umah aku close..

Ari ni aku last kaje,sok cuti smpai ari isnin br mula kje..

Syok ye cti bole g Dating..hahahahhaha


 P/S: nantikan edisi akak ku b'tunang

Khamis, 27 Januari 2011

kerja...kerja...kerja....

lalalalala
hari-hari kerja
lalalalala
bosan dengan kerja
lalalalala
hidup harus kerja...kerja

Dulu pagi masuk opis dari kol 8.30 smpai 5.00 ptg..
Time malam dari kol 8.00 smpai 12 malam kje partime cybercafe..
Skang masuk opis macam biase...
Malam dok umah jela...

Buat ape cari duet bnyak2 kalo asyk sakit x ckup rest..
JAGALAH KESIHATAN ANDA!!

Isnin, 24 Januari 2011

Bukan Diriku

                                           
Yeaahh!!akhir ye abs jgak sinetron Bukan Diriku...
Lepas ni mmg mlas nk menghadap Tv lg...
Aku bkn ske tonton Tv lg2 cte indo...
Ntah mcm mane tah aku bleh tertgk cte ni..
Jalan cte kire Ok lah tpi part akhir x bape nak best..
Ade Feling gak aku tgk cte ni...Hehehe
nak nynyi ckit lagu dlm cte ni ...
Dgau ye
Setelah kupahami........
Ku bukan yang terbaik......
Yang ada di hatimu.....
Lalalalaalalalala lpe lirik plak....

Rabu, 19 Januari 2011

Demam Kura-kura

Mood demam skang nie...
Buat kaje pon mcm xde feling...
Makan pon xde selera..
Nak ketawe pon xde smangat lagi..
Dah telan panadol pon x baek lagi!!
Bngang je gase!!Dah le ubat xsdap!!
Pastu pahit nak mmpos!!Bnci aku!!
SANGAT-SANGAT XDE MOOD:((((

Jumaat, 14 Januari 2011

Bila waktu telah terhenti

      Salam Jumaat...
Bila waktu telah terhenti nynyian Opick...
     Aku ske sgt lirik lgu nie...

video

Lirik Lagu
         Bagaimana kau merasa bangga
             Akan dunia yang sementara
    Bagaimanakah bila semua hilang dan pergi
          Meninggalkan dirimu

          Bagaimanakah bila saatnya
    Waktu terhenti tak kau sadari
       Masikah ada jalan bagimu untuk kembali
          Mengulangkan masa lalu

     Dunia dipenuhi dengan hiasan
  Semua dan segala yang ada akan
                Kembali padaNya

   Bila waktu tlah memanggil
      Teman sejati hanyalah amal
        Bila waktu telah terhenti
   Teman sejati tingallah sepi

Ahad, 9 Januari 2011

Bila hati mula berdebar-debar

Bila hati mula b'debar-debar msti rase resah gelisah
Tu tande ye org da jatuh cinta,,^_^
tp tu bukan persoalan ye aku jatuh cinta ek
krn esok aku ade interview kje la...hahaha
nie bkn firstime aku interview dah byk kali dah
tapi terase tkot N gementar jgak..

bile igt2 kn blek ade skli cte sdey..:-(
mse g tmuduge kje kt bank aku eksiden..
Peh!!nsb baek x trok ade luke ckit tp mmg sakit ooHH...
kalo aku parah mmg aku saman org lnggar aku!!
terpakse aku batal niat gi tmuduge..
mmg sdeh ar mse tu..hanye tuhan je yg tahu...
seminggu aku deman terkejut..
smpai skang trauma nk lalu tmpt kejadian..hahaha

harap2 esok xde ape2 tjd..
doakn sy bjaye yok...amin:))

Sabtu, 8 Januari 2011

~ape bile mate ku merah~

                OH!sungguh indah ary ni..tgk jam eh da kol 10.30 pg..
                 Alamak!!mmpos aku da lmbt ni,umah xkms lg..
                     Kang xpsl2 kne m'dgr DJ Mom membebel...
Sepantas kilat tnpe pndang kiri n knan da mcm lipas kudung aku kms umah..
                 Ah!selesai gak, xsmpat 1 jam aku kms...
                        biase la kje msti pntas n cekap..hehehe
              Bagos ni kalo nk kuar,dala lme gak aku x kuar lpak2..
                    Dah siap mndi nk tgk mke kat crmin tgk2..........
           EH!! asl mate aku merah ni siap tmbuh biji kcik lg 2..
       Ptot ar smlm asyk gtal je mte ni..nape xperasan plak aku ni..
         HAHAHA adk aku gelakkn aku..pdn mke ske skodeng owg...
    Sory ckit xde mse aku nk skodeng owg, byk lg kje aku nk wt bdo!!!
                 Tak jd nk kuar dok umah la jwb ye...*bersedih

gambar hiasan sahaja

-sebab mate sakit adalah tergangunya fungsi mate sebagai alat indra yg biase nye terjadi pada bahagian fisik mate dan juga bahagian dalam mate..

Khamis, 6 Januari 2011

ADA APA DENGAN CINTA

                Cinta satu anugerah Allah......
           Perasaan halus cetusan fitrah.....
              Ingin disayangi kasih dicurah...
           Ajal jodoh kepada-Nya berserah....
              Cinta ada di merata-rata....
           Ada di desa atau di kota....
               Cinta tak kenal siapa kita...
           Miskin papa atau berharta....
               Cinta tiada boleh dipinta...
           Sehati sejiwa seia sekata....
               Cinta sebenar tiada dusta....
           Jika dipaksa jiwa meronta....
              Di mana hadirnya cinta.....
          Cinta bukan di hati…bermula di mata....
              Kenapa cinta jadi buta.....
          Kerna di hati kasih bertakhta....
             Cinta itu punyai kuasa....
         Tiada dilihat dapat dirasa.....
             Tetap setia sepanjang masa....
         Cinta itu bagai api pelita....
            Menyinar kamar hati gelita....
        Senyum terukir penawar derita....
            Awas melafaz kalimah cinta....
        Nanti berendam si air mata....
            Hancur luluh remuk sejuta.....
        Menyangka kaca itu permata.....
            Zaman bercinta itu indah....
        Setiap kata ibarat madah....
           Tiada susah semuanya mudah....
        Hilang madu terbang pindah....
          Kata orang hebat cinta pertama...
       Cinta yang lain takkan sama....
          Kataku cinta hebat kekal lama....
        Cintakan Allah paling utama.....
           Ada orang cinta pada wanita....
        Yang lain pula pada harta....
           Tak kurang juga pada takhta......
       Cinta agung pada Pencipta....
          Dia menguasai alam semesta....

       Kepada Dia kembalinya kita....
          Biar apa pun cinta kita....
       Biar berpijak di bumi nyata.....
          Usah dilihat nafsu semata.....
       


 




Selasa, 4 Januari 2011

COMING SOON PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES

Synopsis cite ni tentang Captain Jack Sparrow dalam satu pengembaraan penuh aksi. Berselisih dengan Angelica (Penelope Cruz) yang sukar difahami dia tidak pasti jika ia adalah cinta atau jika dia satu pelukis penipu tidak ada belas kasihan yang sedang menggunakan dia mencari Fountain of Youth rekaan. Bila dia memaksa dia di kapalRatu Dendam Anne,” kapal lanun legenda Blackbeard (Ian McShane), Jack mendapati dirinya pada satu pengembaraan tidak diduga di mana dia tidak tahu yang takut lebih banyak Blackbeard atau Angelica, dengan yang dia berkongsi satu masa lampau misteri. Para pelakon antarabangsa termasuk francais memeriksa Geoffrey Rush sebagai Captain Hector Barbossa and Kevin R. McNally berdendam sebagai rakan lama Captain Jack Joshamee Gibbs, ditambah Sam Claflin sebagai satu mubaligh kuat dan Astrid Berges-Frisbey sebagai satu ikan duyung misteri. Saksikan di pawagan Mei 2011 kot...

                                          Trailer Pirates of the caribben : on stranger tides
video

msti kne tgk ni da lme aku tggu akhr ye muncul gak..
tp dlm cte kali ni xde lg Keira Knightley dgn Orlando Bloom...
xpe jnji ade Johnny Deep suda ckup...
minat tgk lakonan Jack Sparrow, tah ble nk dpt jmpe die tah...
Johnny kalo mahu dtg Malaysia bgtahu sy au...
xya malu2 nti sy pon malu jugak...hehehehe



Isnin, 3 Januari 2011

OH!!MRS JERAWAT

Apakah mksod JERAWAT???

Jerawat adalah masalah anak muda tetapi ia juga melibatkan orang dewasa. Jerawat terjadi bila kelenjar minyak mengeluarkan terlalu banyak minyak dan sebum di kulit terutamanya di muka , dada dan belakang iaitu kawasan yang mempunyai banyak bulu roma.Liang minyak yang tersumbat akan menjadi bintik putih jika ia terjadi di bawah kulit atau bintik hitam jika di lapisan luar kulit. Kulit akan menjadi kemerahan jika radang terbentuk di sekeliling liang tersebut.


xpnah tiru gaya mcm ni

             aku x suke jerawat,dale sakit pedih plak 2..
               time nk sapu ubat peh! bpk gler sakit siot..
muke aku jarang ade jerawat tp xtahu nape la skang ni kerap tumbuh..
           xkan berangan sekejap pon jerawat ni nk tumbuh kot..
                          Jahat la mrs jerawat nie!!!!

                  p/s: Berangan bila nak dapat jmpe Johnny Depp

Ahad, 2 Januari 2011

Di tag oleh http://olicksya.blogspot.com/

YAHOOO!! BACK TO SCHOOL

yahoo!!kembali ke skola...ary ni patut ye aku da ade kt skola tp xtahu la nape cikgu 2 halau aku tah..die ckp aku blom matang aku..penat je awl2 pg da bgn siap2 nk gi skola..pastu cikgu siap pgl guard halau aku 2, xleh blah btol ar cikgu 2..wt malu aku je mse 2...org b'iye2 nk gi skola,bkn sng nk dpt pelajar yg rjin nk gi skola mcam aku ni..xpe2 ade ubi ade batas, ade hari nanti aku balas...
HAHAAHAHA!!*ktwe setan,jgn contohi bdk mcm ni......